Verdiğim tarif Korelilerin Dakgangjeong dediği tavuk kızartmasının tarifi olacak. Acı Tatlı Soya Soslu Tavuk kızartması.
Kolay pratik tatlı çıtır çıtır bir tarif :)
Max 30 dakika hazırlama süresi.
Sırayla ;
Tavuğun ben but kısmından alıyorum. (tavuk pirzola) Daha lezzetli oluyor. Kemikli tavuk da kullanabilirsiniz.
Ben kemiksiz sotelik tavuktan biraz daha büyük kıvamda kasapta kestiriyorum. Çokça vakitten kurtarıyor. (2 kişi için 4-5 but idealdir.)
Tavukları yıkıyorsunuz. Direk unlayıp kızartabilirsiniz. Daha çıtır olmasını isterseniz. Bir kaseye bir yumurta çırpıp; un yumurta tekrar un yaparak çıtır kıvamını arttırabilirsiniz.
Un olarak; buğday nişastası ya da mısır nişastası kullanın. En önemli kilit noktasıdır.
Unun içine tuz ve zencefil(toz yada taze olabilir) ekleyin. İsteye bağlı yarım sarımsak eklenebilir. Zencefili Sosa da ilave edebilirsiniz. Ben sevdiğim için çokça katıyorum.(taze ise yarım dis sarımsak kadar, tozsa tatlı kaşığı kadar)
Tavukları iyice kızartın.
İsteğe bağlı son kızarttıktan sonra hepsini tekrar tavaya atıp toplu bir kez daha kızartabilirsiniz.
Sosu için ;
Zeytinyağı (bir kaşık kadar)
1 sarımsak
Salça(isteğe bağlı) (yarım yemek kaşığı)
Acı sos(salça acı olabilir ya da pul biber atabilirsiniz. ) (1 kaşık)
Ketçap (1 kaşık)
Mayonez (1 kaşık)
Bal (1 ya da 2 yemek kaşığı)
Soya sosu (yarım ya da 1 kaşık) (Çok eklerseniz çok tuzlu olacaktır. Soya kullandığımda tuz kullanmıyorum.)
Ben evde varsa barbekü sosu da ekliyorum.
Son tavuk kızarttığınızda ayrı bir tavada; sırasıyla zeytinyağında önce sarımsaklar biraz pişince salça atıyorum. biraz pişirince diğer malzemeleri atıyorum. Karıştırıyoruz. Kabarcıklar çıkmadan önce varsa kırılmış bir avuç kaju. Yoksa fıstık ceviz fındık hangisini bulursanız biraz kuruyemiş atıyoruz. Sos kabarcıklar halinde pişince ocaktan alıyoruz. Kızaran tavukları varsa çanak şeklinde bir kaba alıyoruz. Üstüne sosumuzu ilave ediyoruz. İyice karıştırıyoruz.
Afiyet olsun.
Damak tadına göre sosun miktarıyla ve malzemeleriyle oynayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder