Bulgogi (Korean BBQ Beef)
Bulgogi , ince kesilmiş terbiye edilmiş et yemeğidir.
Eti kasapta yağsız yerinden alıp ince ince dilimletin. (300-400 gr)
1 soğanı jülyen kesin.
Terbiye sosu için;
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı susamyağı (zeytinyağ koyabilirsiniz. Susam yağı bulursanız alın. Farkı anlayacaksınız.)
1/2 yemek kaşığı susam
1 tutam karabiber
50 gr armut püresi
Tercihen ;
1 diş sarımsak
Havuç ve taze soğan da ekleyebilirsiniz.
Terbiye için olan malzemeleri bir kapta karıştırıp, soğanları ve etleri üzerine koyup karıştırın.
30 dakika sos içinde bekletin.
Eti tavada direk pişirebilirsiniz. (Tavayı öncesinde ısıtın)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder